Skip to main content

Kunsthal Vejle

Kunsthal Vejle er et kunstnerdrevet samlingspunkt, hvor danske og internationale kunstnere udstiller samtidskunst på en anderledes måde.

Annoncørbetalt Indhold

Kunsthal Vejle er drevet frem af kunstnere fra både indland og udland. Her er der fokus på samtidskunsten, der forholder sig til nutidens tendenser og udfordringer gennem eksperimentelle udtryk.

En anderledes udstillingsform 

Rammerne om Kunsthal Vejle er derfor også eksperimentelle. En central del af udstillingsformen er en blå automat, der hænger ved Banegårdspladsen 6 i Vejle. De små rum, der før i tiden blev brugt til at vise smørrebrød frem, fungerer i dag som små udstillingsmontrer, som kunstnere udstiller deres værker i. Automaten hænger udendørs, og det er derfor muligt altid og helt gratis at tage et kig på kunsten.

Udover den blå automat råder Kunsthal Vejle også over “Rum 21” på Borgvold 16A. Ligesom automaten er kunsten tilgængelig for forbipasserende, da ydersiden af et vindue i bygningen fungerer som en forlængelse af udstillingen. Resten af udstillingen er at finde indendørs.

Kunst i Vejles byrum 

Udstillingsrummet udvides i løbet af året til Vejle by og byens landskab samt til andre udstillingsforeninger. Her kan man opleve samtidskunsten i en større skala og blandt andre elementer, der giver en særlig oplevelse.

Følg med på Kunsthal Vejles hjemmeside eller Facebookside, hvor du kan følge med i aktuelle og kommende udstillinger.

Dupont Art

Glas og billedkunst møder hinanden i nye spændende former hos det kreative værksted og udstillingsrum Dupon Art lidt udenfor Kolding.

Annoncørbetalt Indhold

Hos Dupont Art får kreativiteten vinger igennem spændende kunstneriske eksperimenter. Her producerer Helle Dupont sine fine værker, hvor hun både benytter sig af glas og af det klassiske lærred og maling.

Sin inspiration henter hun fra rejser rundt i verdenen og fra forskellige kulturer, der altid giver hende nye idéer at arbejde med i værkstedet. Hun har en særlig forkærlighed for at kombinere forskellige materialer og undersøge, hvordan de smelter sammen i et helt nyt udtryk.

Glas, billedkunst og værker med akustik

Helle Duponts kunst er ikke kun til pynt. Selvom hun producerer flotte malerier til indretning og dekorative skulpturer og figurer i glas, så finder du også en række interessante brugsgenstande blandt hendes værker.

Hun kreerer f.eks. håndvaske, fuglebade, skåle og fade i glas. Og har du brug for en elegant løsning, der kan gøre akustikken bedre i et rum, så skal du tage et kig på hendes akustiske kunst, som består af akustikpaneler med påmonteret glaskunst.

Du kan desuden få specialdesignet kunst på bestilling.

Mere end bare en udstilling

Du er altid velkommen indenfor i Dupont Art’s værksted og udstilling i Bjert. Der er altid noget nyt under udarbejdelse, som du kan få et kig på, og er du interesseret i håndværket, kan du både prøve kræfter med at skære i glas eller høre mere om arbejdet med glas.

Helle Dupont afholder desuden jævnligt workshops i glaskunst, hvor du får en introduktion til de forskellige teknikker og muligheder.

Læs meget mere om Dupont Art og se nogle af de flotte værker på dupontart.dk.