Skip to main content

Dansk Sygeplejehistorisk Museum

I historiske bygninger ud til Kolding Fjord kan du i dag blive klogere på sygeplejens spændende historie og udvikling hos Dansk Sygeplejehistorisk Museum.

Annoncørbetalt Indhold

På museet er den danske sygeplejehistorie fremstillet gennem udstillinger med historisk billedmateriale, redskaber og uniformer, spændende beretninger, rekonstruktioner af datidens scenarier og omgivelser – og meget mere.

Udstillingerne gør dig klogere på sygeplejeuddannelsens historie, og på hvordan faget og sundhedsvæsenet har udviklet sig med tiden. Derudover kan du glæde dig til at lære mere om de mange – og ofte ukendte – sygeplejersker, der har gjort en stor indsats for deres fag og for deres medmennesker.

Neonatalsygeplejersker og genoplivning

Udover museets faste udstillinger bliver der hvert år opstillet sær- og miniudstillinger, som sætter spot på et særligt tema.

I 2024 kan du bl.a. opleve særudstillingen: “En svær begyndelse. For tidligt født i sygeplejens hænder”, som belyser udviklingen af sygeplejen omkring for tidligt fødte børn, fra den første neonatalafdeling åbnede i 1956 og til i dag.

Derudover kan du se miniudstillingen om genoplivningens historie, hvor du bl.a. kan prøve at lave hjertemassage på nye og gamle genoplivningsdukker, være med i ambulanceræset eller se udviklingen af hjertestartere.

Find info om udstillinger og åbningstider eller læs mere om museets tilblivelse på hjemmesiden.

Kontakt
AdresseFjordvej 152, 6000 Kolding