Skip to main content
12. april 2024

Værtsfamilier søges til udvekslingsstuderende i Kolding

Kunne du og din familie godt tænke jer at blive værtsfamilie for en udvekslingsstuderende? Så læs med herunder.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: ASSE

Er du klar på at åbne dit hjem og hjælpe en studerende fra udlandet? Så har ASSE brug for din hjælp.

At have en ASSE udvekslingselev i jeres hjem er lige som at have en adopteret teenagesøn eller datter fra udlandet. ASSE-studerende tager nemlig del i familiepligterne, og de er ivrige efter at deltage i jeres families fritidsaktiviteter.

Jeres ASSE-studerende forventer ikke den røde løber; han eller hun ønsker blot at lære om vores land ved at leve som en “indfødt” snarere end som en gæst.

Hen ad vejen når din studerende oplever og udforsker de nye omgivelser og de daglige aktiviteter i jeres familie og i lokalsamfundet, vil I opleve en ny måde at se på de ting, I ofte betragter som almindelige.

Et bånd for livet

Jeres familie vil også opleve en fascinerende kulturel læring om hverdagen i den studerendes hjemland. Faktisk er fordelene vidtrækkende – din studerendes klassekammerater, underviserne og hele samfundet vil blive beriget ved at interagere med din ASSE Exchange Student.

Efterhånden som skoleåret skrider frem vil jeres familie få et tæt forhold til jeres nye familiemedlem. Det vil udvikle et bånd, som vil holde over lange distancer og vare hele livet. En sørgmodig afsked kommer alt for hurtigt, men I vil med sikkerhed holde kontakten. Jeres vigtigste bidrag er nemlig langt fra det økonomiske. Det kommer fra jeres hjerter – en velvilje til at byde denne studerende velkommen til jeres land og ind i jeres hjem ved at få ham eller hende til at føle sig som et rigtigt familiemedlem.

Vores største gave ved at være værtsfamilie er, at vi har fået 2 børn mere og vores datter har fået søskende rundt i verden. Som familie har vi lært, at når man åbner sine arme og sit hjem for et andet menneske, får man rigtig meget igen, hvor det vigtigste er taknemlighed og et venskab for livet, sådan lyder det fra en værtsfamilie, der har haft udvekslingsstuderende boende to gange via ASSE.

Som værtsfamilie skal man betale for kost og logi til den studerende, og sørge for at der er mulighed for vask af tøj. Den studerende skal selv betale for fritidsaktiviteter, frisør, biografture mv. Den studerende er også dækket ind af ASSE med sundheds-, bagage-, rejse- og ansvarsforsikring.

Lyder det som noget for din familie?

I kan læse mere om ASSEs kommende udvekslingsstuderende på assedanmark.dk

Og hvis dig og din familie kunne tænke jer at være værtsfamilie for en udvekslingsstuderende, kan I kontakte Maria Krath (ASSE Koordinator) på assedanmarkmwk@hotmail.com

Fotos: ASSE