Skip to main content
26. januar 2024

Tre lokalbetjente tiltræder stillinger i Ry, Jelling og Christiansfeld

Den 1. februar tiltræder tre politiassistenter stillingerne som lokalbetjent i henholdsvis Ry, Jelling og Christiansfeld.

Af: Sydøstjyllands Politi | Foto: Politiet
Pressemeddelelse

Efter nogle måneder, hvor stillingerne som lokalbetjent i de tre byer har været vakante, kan der nu sættes navn på tre politiassistenter til de tre byer.

I Sydøstjyllands Politi har der altid været politifolk lokalt, og sådan fortsætter det med at være. Det betyder, at borgerne både har adgang til det kredsdækkende og døgnbemandede politi med Vagtcentral, Patruljecenter, Servicecenter og Efterforskningscenter samt det helt nære politi.

I Ry er politiassistent Allan Drescher udpeget som ny lokalbetjent. Han har senest været lokalbetjent ved Nærpolitistationen i Hedensted. Tidligere har han også været lokalbetjent i Grindsted, og inden det var han en del af Hundeafdelingen i Sydøstjyllands Politi.

Politiassistent Søren Vind bliver lokalbetjent i Jelling. Han har tidligere været lokalbetjent i Hornsyld i flere år, inden han kom til Nærpolitistationen i Hedensted. Søren Vind er også en del af Sydøstjyllands Politis maritime enhed, Marsikpol.

Den tredje nyudpegede lokalbetjent er politiassistent Mads Bjorholm Rosborg, der fremover skal være lokalbetjent i Christiansfeld. Han kommer fra en stilling i Patruljecenter Syd i Fredericia.

Jeg er tilfreds med, at der til februar igen er faste lokalbetjente i Ry, Jelling og Christiansfeld. Som politikreds er vi altid klar til at hjælpe borgerne, men vi ved også, at det betyder noget for de lokale borgere, at der er en lokalbetjent, der har til opgave at have et ekstra øje på lige netop deres lokalområde, siger politiinspektør Michael Weiss, der er leder af Patruljecentret i Sydøstjyllands Politi og dermed for de nye lokalbetjente.

Åbningstid hver uge – og politi.dk samt 1-1-4 har døgnåbent

Som det også har været tilfældet indtil nu, kan borgerne også fremadrettet møde politiet på de respektive kontorer i de tre byer hver torsdag mellem klokken 14 og 17, hvor der er åbningstid. Ud over åbningstiden vil lokalbetjentene arbejde ud fra de tre byer på de tidspunkter, hvor det giver mening i forhold til opgaverne.

Alle henvendelser til politiet kan fortsat ske døgnet rundt via politi.dk, hvor man blandt andet kan indgive anmeldelse for flere kriminalitetsformer. Man kan også altid ringe til politiets Servicecenter på telefon 1-1-4. Hvis der er akut behov for udrykning, skal man ringe til alarmcentralen på telefon 1-1-2.

Lokalbetjentene får i lighed med deres forgængere blandt andet til opgave at optage anmeldelser, lave sagsbehandling af konkrete straffesager, gerningsstedsundersøgelser og i øvrigt udføre andet politiarbejde som en del af Patruljecenteret – herunder at være i dialog med borgerne i de pågældende områder. De kommer også til at til at patruljere i nærområderne og deltage i fællesaktioner sammen med kollegaer fra Patruljecenteret. Derudover skal de deltage i SSP-samarbejdet sammen med de lokale skoler og institutioner.

De tre lokalbetjente tiltræder alle den 1. februar 2024.