Skip to main content
12. februar 2024

Stor stigning i anmeldelser: Her oplever flest bilister huller i vejene

Det danske vejr er hård ved vejene, og det kan aflæses i antallet af anmeldelser om huller i kørebanen, hvor der er sket en fordobling de seneste år. Og her er en række veje mere udsatte end andre. Det viser en ny opgørelse, som Vejdirektoratet har foretaget for Autoparts24.

Af: Autoparts24 ApS | Foto: Pixabay
PRESSEMEDDELELSE

Hvis du har en oplevelse af, at der er stadig flere huller i kørebanen, så er du formentlig ikke den eneste.

Siden 2021 er antallet af henvendelser til Vejdirektoratet om huller i kørebanen nemlig fordoblet fra 581 anmeldelser i 2021 til 1039 anmeldelser i 2023. Og alene i januar i år var der en stigning i antallet af anmeldelser på næsten 60 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det viser en ny opgørelse, som Vejdirektoratet har foretaget for Autoparts24.

Og selvom det kan være frustrerende for bilister at opleve de hårde bump og voldsomme ryk i rattet, så er det formentlig en virkelighed, vi må vænne os til på grund af det stadig vådere vejr herhjemme, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts 24.

Han opfordrer derfor til, at man generelt tager sig en række forholdsregler som bilist, så man så vidt muligt undgår skader på bilen.

Kører man i et hul på vejen, kan det give skader på både hjul, dæk og støddæmpere. Og derfor gælder det om at være ekstra forudseende og sænke farten, hvis man oplever, der er huller i vejen, siger han.

Derudover vil et korrekt dæktryk både være med til at afbøde eventuelle skader, ligesom de vil sikre et bedre vejgreb, hvis man forsøger at undvige at køre i et hul.

Og i takt med at vejret er årsag til et stigende antal huller, vil der også være et stigende behov hos myndighederne for at kende til deres placering, så de kan blive udbedret, og derfor opfordrer Troels Meier til, at man benytter sig af de forskellige muligheder for at gøre opmærksom på hullerne.

Selvom der kan være en række praktiske udfordringer, så bliver der arbejdet hårdt på at få lukket de mange huller i vejene. Men de er nødt til at kende placeringen på hullerne, og derfor er det en stor hjælp, når de bliver indberettet på de forskellige ‘giv et praj-ordninger’.

De ti veje med flest indberetninger om huller i kørebanen*

Potterhusvej, Aabenraa (25)
Svendborgvej, Faaborg (22)
Sundbrovej, Svendborg (17)
Skolekrogen, Værløse (17)
Petersmindevej, Kolding (16)
Sønderjyske Motorvej (16)
Volderslevvej, Odense S (15)
Sundsvej, Herning (15)
Slåenvej, Kolding (14)
Jægersborgvej, Lyngby, Gentofte (14), Reventlowsvej, Faaborg (14)

* Anmeldelser gælder kun til de statsveje, der er drevet af Vejdirektoratet. **Det samme hul kan godt være indberettet flere gange. ***Tallene dækker over perioden 1.1 2021 til 26.01 2024.

Læs mere om, hvordan du tipper Kolding Kommune om huller i vejen her.