Skip to main content
29. april 2024

Søg en sjov og lærerig workshop til mental sundhed på arbejdspladsen

I anledningen af Danmarks Mentale Sundhedsdag i uge 41 er der fokus på sundheden på danske arbejdspladser. I den forbindelse kan din virksomhed bl.a. søge om tilskud til en workshop med Mind Social.

Af: Rikke Hansen | Foto: Mind Social

Igen i år afholdes der Danmarks Mentale Sundhedsdag den 10. oktober 2024, og i hele uge 41 er der fokus på mental sundhed.

I den forbindelse kan man hos Velliv Foreningen søge om midler til at afholde et arrangement, der sætter fokus på mental sundhed på arbejdspladsen.

Skarpe hjerner og mentalt overskud

Et af de arrangementer man blandt andet kan benytte, er workshoppen hos Mind Social: Skarpe Hjerner og Mentalt Overskud.

De beskriver selv workshoppen således:

Workshoppen er tankevækkende, udfordrende og sjov. Her sættes der fokus på viden om hjernen og de mentale muskler, som vi skal bruge i hverdagens opgaver og relationer.

Mental sundhed handler om den enkelte og alt det imellem os – det vi giver til hinanden. Det handler om overskud til opgaven og til relationen. Vi sætter fokus på de mentale ressourcer, samarbejde og mulighederne for at gøre hinanden gode, lykkes og trives i en travl og krævende hverdag.

Workshoppen gør deltagerne klogere på, hvordan vores hjerner arbejder i sammenhæng med hverdagens opgaver og udfordringer.

Deltagerne går fra workshoppen med konkrete redskaber og et fælles sprog, der kan hjælpe til mere fokus og overskud i hverdagen. De har gjort sig nysgerrige på egne og fælles vaner. Og de har mærket vigtigheden af gode afleveringer og aktive beslutninger.

Det praktiske

Workshoppen varer ca. to timer og er en kombination af oplæg og praktiske øvelser. Der skal bruges et mødelokale eller lignende med fri gulvplads, og da det ”kun” er hjernerne, der skal svede, kan alle deltage i deres almindelige tøj.

I kan ansøge Velliv Foreningen om midler til at afholde workshoppen på jeres arbejdsplads. Ansøgningsfristen er den 1. juni 2024, og man kan søge via dette link.

Det vigtigste krav er, at workshoppen skal ligge i uge 41 (samt weekenden i uge 40). Der er et begrænset antal workshops, som Mind Social kan levere, så derfor er den en god ide at kontakte dem, inden I søger, for at høre om der er ledige tidspunkter tilbage.

Hvis du ønsker at afholde et arrangement i Region Sjælland, Region Hovedstaden eller Region Nordjylland kan du kontakte Lotte Welløv Borch fra Mind Social på tlf. 51 36 00 71.

Hvis du derimod gerne vil afholde workshoppen i Region Syddanmark eller Region Midtjylland skal du kontakte Metteemilia Nørregaard på tlf. 61 69 63 36.