Skip to main content
22. januar 2024

Skorstensgaard modtager pris for at hjælpe unge og ledige i job

Skorstensgaard, en førende værkstedskæde med hovedsæde i Kolding, har netop modtaget SammenomJOB-prisen for deres bemærkelsesværdige engagement i at støtte unge og ledige til at komme i job. Prisen, som er et initiativ fra Kolding Kommune, anerkender virksomheder, der skiller sig ud ved at skabe mangfoldige og inkluderende jobs og lærepladser – og Skorstensgaard opfylder alle kriterierne for prisen.

Af: Skorstensgaard Danmark A/S | Foto: Ritzau
PRESSEMEDDELELSE

I en tid præget af forandringer inden for autobranchen har Skorstensgaard vist, at de er dedikerede til at gøre en positiv forskel for samfundet ved at styrke arbejdsstyrken og skabe muligheder for dem, der står over for jobmæssige udfordringer. Værkstedskæden har ikke blot skabt flere lærepladser til unge i erhvervsuddannelser, men de har også etableret en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads på tværs af alle kædens 22 afdelinger.

Det er de nu blevet anerkendt for af Kolding Arbejdsmarkedsråd og Social og Arbejdsmarked i Kolding Kommune, der siden 2022 har hyldet koldingensiske virksomheder, som er med til at skabe gode arbejdspladser i kommunen, med prisen SammenomJOB.

Skorstensgaard opfylder alle 5 ud af 5 kriterier for prisen

For at komme i betragtning til prisen skal en virksomhed opfylde mindst tre ud af fem kriterier, som blandt andet indebærer skabelse af job til flygtninge, udlærte og borgere fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholdelse og kompetenceløft af medarbejdere samt synliggørelse af erhvervsuddannelser blandt unge. Skorstensgaard er en af de 76 virksomheder, som har modtaget prisen, og er derudover blandt de knap 40% af prismodtagerne, som opfylder alle kriterierne for prisen.

Med denne pris ønsker vi at anerkende virksomheder, som har fokus på at skabe et mangfoldigt og rummeligt arbejdsmarked. Skorstensgaard gør en klar indsats for at skabe en mangfoldig arbejdsplads og fastholde medarbejdere gennem et positivt arbejdsmiljø. De har desuden bevidsthed om deres sygefraværspolitik samt fokus på opkvalificering og faglig udvikling. Det kan være til stor inspiration for andre virksomheder, fortæller Kim Bank Olesen, centerleder for Job og Virksomhedsservice i Kolding Kommune samt formand for juryen i SammenomJOB.

En af nøglerne til Skorstensgaards succes er deres eget, interne akademi “Skorstensgaard Academy”, der bidrager til kontinuerlig udvikling og fastholdelse af kædens mere end 200 medarbejdere. Det har haft en central rolle i det positive arbejdsmiljø på tværs af hele kæden, hvilket blev yderligere bekræftet af seks 10-års jubilæer alene i 2023.

Samarbejder med kommunen for at skabe lære- og praktikpladser

Værkstedskæden har siden sin grundlæggelse i 2009 haft et særligt fokus på at hjælpe og guide mennesker, der har svært ved at passe ind i erhvervslivet, henimod en meningsfuld uddannelse og et godt arbejdsliv. Det gør de ved at tilbyde lærepladser, praktikpladser, flexjobs og KLAPjobs til unge som ældre. Skorstensgaard samarbejder desuden med Kolding Kommune om projektet BrobygningPlus: Vejen til elevplads, der har fokus på at støtte unge med udfordringer i at få en kompetencegivende erhvervsuddannelse samt et netværk i erhvervslivet.

Vi er stolte og begejstrede over at modtage SammenomJOB-prisen. De fem kriterier, der handler om at hjælpe unge og voksne med udfordringer og skabe jobmuligheder til dem, er områder, vi altid har haft et stort hjerte til. Derfor har prisen en stor betydning for os, og jeg vil gerne opfordre andre virksomheder i Kolding Kommune til at støtte disse mennesker i at få et godt arbejdsliv, udtaler Anders Skorstengaard, grundlægger og medejer i Skorstensgaard.

Virksomhederne, som fik overrakt deres priser i december, blev fejret på Koldinghus i dag, hvor Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff og Villy Søvndal takkede virksomhederne for at gå forrest i skabelsen af gode arbejdsmiljøer.

Læs mere om Skorstensgaard som arbejdsgiver: https://skorstensgaard.dk/csr

Læs mere om SammenomJOB: https://www.kolding.dk/erhverv/jobcenter-og-arbejdsmarked/sammenomjob/