Skip to main content
KOLDING

OPLEVELSER I KOLDING

Herunder kan du finde et stort udvalg af spændende oplevelser, som du skal opleve – uanset om du er turist eller bosiddende i Kolding.

Thumbnail

Hvad skal du opleve i Kolding?

Kolding byder på en bred vifte af oplevelser, der appellerer til både lokalbefolkningen og besøgende. Uanset om du er på udkig efter sjove fritidsaktiviteter, turistattraktioner, kulturoplevelser, naturskønne destinationer eller andre spændende oplevelser, har Kolding noget for dig. Byen kombinerer charmen fra sin historiske arv med nutidens dynamik, og her er altid noget nyt at udforske.

Aktiviteter for alle

Leder du efter en mulighed for at være aktiv i Kolding, er der nok at vælge i mellem.

Tag for eksempel en tur til Marielundskoven, der ligger tæt på bymidten. Her finder du velegnede stier til både cykel-, vandre- og løbeture. Du kan også besøge Skamlingsbanken, hvorfra du kan nyde en vidunderlige udsigt over det kuperede område, som også indbyder til korte eller lange udflugter for hele familien.

Inde i selve Kolding by, er der også god mulighed for at få en naturoplevelse.

Man kan slentre en tur langs Kolding Å til eller fra kysten til Kolding Fjord, hvor du blandt andet finder den hyggelige marina. Og i Kolding Bypark kan både unge og gamle tage sig en fredelig stund i grønne omgivelser.

Historie og kultur

Turistattraktionerne i Kolding er en fascinerende blanding af historie og kultur. Besøg det imponerende centrum, der byder på hyggelige gader og unikke gamle huse.

Hvis man er i det kulturelle hjørne, kan man lægge vejen forbi et museum eller galleri. Der er blandt andet Trapholt – Museum for Moderne Kunst og Design, der byder på spændende udstillinger, arrangementer og en cafe, hvor man kan nyde en frokost og få slukket tørsten.

For de historieinteresserede er et besøg på Koldinghus klart et besøg værd. Her kan du blive klogere på slottets 750-år gamle historie, hvor det blandt andet har huset Christian den 4. i hans barndom og ungdom.

Slotsruinens imponerende restaurering er en seværdighed i sig selv, og i dag er Koldinghus en særdeles populær attraktion, der både favner internationale særudstillinger og udsøgte madoplevelser. Efter en tur rundt på slottet kan du nyde et måltid mad i Madkælderen, og fra toppen af Kæmpetårnet kan du skue ud over hele byen og Kolding omegn.

Kolding har også et levende fællesskab, så du kan jævnligt deltage i byfester, festivaller og andre sjove og interessante arrangementer med musik, kultur, underholdning og meget mere.

Men det er ikke det eneste, Kolding har at byde på. Tag f.eks. på en kulinarisk rejse og udforsk byens restauranter og caféer, der serverer alt fra lokale specialiteter til internationale retter.

Find din næste oplevelse på LokalNyt Kolding

Hos LokalNyt Kolding holder vi dig opdateret på alle de spændende oplevelser, der er at finde i byen. Tag et kig på vores oversigt over attraktioner og sjove aktiviteter her på siden, eller følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende orienterer dig om nyheder, begivenheder eller gode tilbud fra Kolding.

Med LokalNyt Kolding som din guide kan du navigere gennem byens mange facetter og opdage alt, hvad den har at tilbyde.

Start din søgning