Skip to main content
25. januar 2024

Nytårskoncert med Aarhus Solist Ensemble på Koldinghus

Lørdag 27. januar fremfører Aarhus Solist Ensemble sammen med operasanger og skuespiller Jesper Brun-Jensen Igor Stravinskys mesterværk “L’Histoire du Soldat” i Kirkesalen på Koldinghus. Mens ensemblet fremfører musikken, optræder Jesper Brun-Jensen som fortæller i eventyret om soldaten, som vender hjem fra krig og bliver snydt af Djævelen.

Af: Kongernes Samling | Foto: Ritzau
PRESSEMEDDELELSE

Jesper Brun-Jensen har i samarbejde med Aarhus Solist Ensembles medlemmer skabt en unik version af librettoen, hvor de tilpasser historiens karakterer til danske dialekter og stereotyper. Værket er oprindeligt skrevet som en fortælling, der ledsages af en instrumental septet bestående af violin, kontrabas, klarinet, trompet, fagot, basun og slagtøj. Værket blev udtænkt af komponisten selv og af den schweiziske forfatter C.F. Ramuz. Det er baseret på et russisk folkeeventyr.

Århus Solist Ensemble er et musikerkollektiv bestående af debuterede og studerende fra Solistklassen fra Det Jyske Musikkonservatorium, musikere fra Aarhus Symfoniorkester og andre  musikere fra Aarhus-området. Ensemblet stræber efter at bidrage til det jyske kulturmiljø med kammermusik på højeste plan samt at støtte det enorme musiske talent i området, blandt andet gennem tværfaglige projekter med uddannelsesinstitutioner og andre kunstformer.

Om eventyret

Eventyret fortæller historien om soldaten, der vender hjem fra krigen og bliver snydt af Djævelen. Djævelen foreslår, at soldaten bytter sin violin ud med en magisk bog, med hvilken han kan læse fremtiden. Soldaten accepterer tilbuddet og bruger de næste tre dage, som på magisk vis bliver til tre år, med Djævelen, hvor han lærer ham at spille violin, mens Djævelen lærer ham at fortolke indholdet af bogen.

Praktisk info

Hvornår: Lørdag 27. januar kl. 19.00-20.00. (Dørene åbner ½ time før koncertstart)
Hvor: Kirkesalen på Koldinghus
Pris: 175 kr. | 150 kr. for årskortholdere

Læs mere her: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/post/nytaarskoncert-historien-om-en-soldat/