Skip to main content
8. november 2022

Mand hejste USA’s flag i haven og blev dømt

Vidste du, at det er strafbart at hejse en anden nations flag i Danmark? En mand fra Kolding er blevet dømt for at have hejst USA’s flag.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Vidste du, at det er strafbart at hejse en anden nations flag i Danmark? En mand fra Kolding er netop blevet dømt for at have hejst USA’s flag i sin have i april 2018.

Det er ikke almen kendt, men en bekendtgørelse fra 1915 fastsætter, at det er ulovligt at krone flagstangen med andet end Dannebrog. I hvert fald må flaget ikke være fra en fremmed nation. Det erfarede en familie fra Kolding, som d. 9. april 2018 fik besøg af politiet, da de trak Stars and Stripes til tops i haven.

Familien har en forkærlighed for USA og den amerikanske livsstil og har flere gange nydt flaget vaje, men nu går den ikke længere.

Den særlige sag måtte afgøres hos landsretten, og fordi det handler om en over 100 år gammel regel, har behandlingstiden trukket ud. Men nu har Vestre Landsret erklæret, at handlingen er strafbar. Manden slipper dog for en bøde på grund af den lange sagsbehandling.