Skip to main content
17. juni 2024

Loppesæsonen er i gang: Kolding er hooked på genbrug

Sommeren er sæson for loppemarkeder, og 84 procent af sydjyderne har købt eller solgt brugt det seneste år. Genbrugsekspert fra Kolding guider til secondhandsalg anno 2024.

Af: Børneloppen | Foto: Børneloppen
PRESSEMEDDELELSE

Sommermånederne er højtid for loppemarkeder i Kolding, og med den secondhandbølge, der er skyllet ind over landet de senere år, er tendensen kun vokset. Sidste år handlede 84 procent af sydjyderne brugt i løbet af året, hvilket kun gjaldt 69 procent i 2017.

Sydjyderne gør meget mere i genbrug i dag end for bare få år siden, og det har haft en betydning for kvaliteten generelt. Den er simpelthen blevet højere, forklarer Nora Dammann, der er indehaver af Børneloppen i Kolding, der faciliterer handel med brugt børnetøj, -sko og -ting.

Genbrug er blevet bedre

Ifølge Genbrugsindekset 2023, som er en kortlægning af danskernes genbrugsvaner på tværs af genbrugsplatforme udgivet af DBA, har 84 procent af sønderjyderne købt eller solgt brugt i løbet af 2023. I 2017 gjaldt det kun 69 procent. Den hastige udvikling i danskernes forhold til genbrug mærker man tydeligt hos Børneloppen i Kolding, der særligt bemærker én ting i udviklingen.

Hvis ikke man sørger for at tingene er i orden, er det sværere at sælge dem i dag, hvor der er mere at vælge imellem for køberne, som der godt nok også er blevet flere af, men der er samtidig også flere sælgere, der kæmper om kunderne, siger Nora Dammann, som har følgende gode råd til at skabe succes med genbrugssalget, uanset om det er online, på et loppemarked eller i en loppebutik som Børneloppen i Kolding.

Sådan laver du en god loppestand
  • Husk kvaliteten er steget, og hold en standard, du kan stå inde for.
  • Smid det plettede og hullede tøj i containeren, hvor selve materialerne også finder vej til genbrug.
  • Vask tøjet, tør tingene af, og sørg for, det ser ordentligt ud. Men undgå parfumerede vaske- og rengøringsmidler.
  • Sæt en ordentlig pris, og gør det efter, hvad du selv ville give for en tilsvarende brugt vare – ikke hvad du selv har givet.
  • Gør det let for dine kunder at skabe overblik, og sæt tingene pænt op.
  • Et sidste touch kan være at ordne tingene efter farver, størrelser, varetype eller andet, så køberen fristes af flere ting på én gang.
Et af salgsrådene fra Børneloppen lyder på, at man skal sætte prisen efter, hvad man selv er villig til at give for en tilsvarende brugt vare. Foto: Børneloppen

Fakta:

Børneloppen er en landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk