Skip to main content
22. februar 2023

Helårsdæk overhaler sommerdæk

Resultatet af årets første opgørelse af bilisternes dækvalg er klar, og den viser, at andelen af biler på helårsdæk er vokset støt.

Af: Viktor Bork | Foto:

Resultatet af årets første opgørelse af bilisternes dækvalg er klar – og for første gang har andelen af biler på helårsdæk overhalet sommerdækkene.

Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen er klar med årets første kontrol af bilisternes dækvalg dette vinterhalvår. Rapporten viser, at helårsdækkene for første gang har overhalet sommerdækkene.

Vinterdækkene er fortsat det foretrukne valg blandt størstedelen af danskerne i vintermånederne, men denne vinter har sommerdækket mistet momentum til fordel for helårsdækkene. Resultatet er en konsekvens af en årelang udvikling, hvor tendensen har været, at andelen af biler på helårsdæk er vokset støt.

Et bedre alternativ

Selvom vinterdæk fortsat er den klare anbefaling, når det kommer til vinterkørsel, så er helårsdækkene de seneste år blevet bedre og mere veludviklede. Derfor er de også et bedre og sikre alternativ til vinterkørsel end sommerdæk.

Hvis du ikke ønsker at have to sæt dæk til bilen og ikke har et kørselsbehov, der stiller de store krav, kan helårsdækket derfor være en udmærket løsning. Særligt udmærker det sig til en mild vinter, korte strækninger og bykørsel, hvor de er et bedre kompromis end sommerdæk om vinteren.

Hvis man overvejer om helårsdæk er løsningen, har Ovethi et stort udvalg, som man kan se i deres afdelinger rundt om i Danmark eller på deres hjemmeside.