Skip to main content
6. november 2023

Forbrugerne forudser lavere økonomi: Butik i Kolding oplever flere tilbudsjægere

Forbrugernes forventninger til Danmarks økonomi er dalet. I takt med det har mange ændret købsadfærd, og det mærker man også hos Basic & More.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA BASIC & MORE

Forbrugernes forventninger til Danmarks økonomi er dalet. I takt med det har mange ændret købsadfærd, og ikke mindst tilbudsjagten er kommet i fokus hos mange forbrugere, oplyser koldingensisk detailbutik.

Det er dyrere end nogensinde at være dansker. Forbrugerne oplever fortsat høje priser, og deres forventning til Danmarks fremtidige økonomiske situation har været faldende de seneste fem måneder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen spiller det ind på forbrugsvanerne, at mange går en dyr vinter i møde.

Ud over et økonomisk pres fra energipriser og inflation skal mange i januar omlægge deres lån, som står til at blive dyrere. Det får i øjeblikket flere til at ændre købsadfærd, og mens nogle fravælger materielle goder, går andre på tilbudsjagt, siger Kirsten Østergaard Poulsen.

En massiv efterspørgsel på sænkede priser nikker man genkendende til hos Basic & More i Kolding. Butikken sælger isenkram og boliginteriør, der blandt andet kommer fra overskudslagre, er fejlemballeret eller udgået, og derfor ofte sælges for op mod 70 procent billigere end vejledende udsalgspriser.

­Den økonomiske usikkerhed presser mange af vores kunder, som giver udtryk for, at de leder efter varer til nedsatte priser. Det sender flere kunder vores vej, fordi vi sælger restpartier og overskudsvarer og derfor kan sælge dem billigt, siger Jeanette Staugaard, der er butiksansvarlig hos Basic & More i Kolding.

Vægter langsigtede løsninger

Som et led i at spare penge oplever Basic & More i Kolding, at mange for tiden vægter kvalitet, hvor pengepungen tillader det.

­Der er stor efterspørgsel på originale mærkevarer og godt kvalitetsdesign, fordi kunderne ser en tryghedsværdi i at investere i holdbare produkter, siger Jeanette Staugaard.

Forbrugerne handler forskelligt

Selvom mange fravælger store forbrugsgoder og har fokus på at spare penge i øjeblikket, betoner Kirsten Østergaard Poulsen en fortsat diversitet i forbrugeradfærden.

Den seneste tid og sidste år med har ændret mange forbrugeres adfærd, men det er vigtigt at påpege, at vi ikke alle er ens, og vi agerer forskelligt i usikre tider. Vores købsadfærd er i høj grad linket til vores personlighed og værdier, så mens nogle for eksempel er åbne, nysgerrige og risikovillige, er andre bekymrede, påpasselige og tilbageholdende i købssituationer, udtaler Kirsten Østergaard Poulsen.

Basic & More er stiftet i 2021 og har foreløbigt ti butikker fordelt i landet. Virksomheden er ejet af lokale stiftere samt Ree-familien som siden januar 2022 har investeret i selskabet. Læs mere på 

Pressefoto: Basic & More