Skip to main content
13. maj 2024

Familieejet liftudlejer satser på en grøn fremtid og sætter strøm til liftparken

Efter 30 år med forurenende diesellifte i sortimentet, går den familieejede liftudlejer Horsens Lift all-in på grøn omstilling. På bare tre år er virksomheden med 400 køretøjer tæt på at have omlagt hele liftparken til el.

Af: Horsens Lift | Foto: Horsens Lift
PRESSEMEDDELELSE

Fremtidens køretøjer er i stigende grad eldrevne, og grøn omstilling er højt på dagsorden i byggebranchen. Liftudlejeren Horsens Lift har satset stort på at følge med tiden, og på blot tre år er virksomheden meget tæt på at have udskiftet hele deres dieseldrevne liftpark med eldrevne alternativer.

Vi er efterhånden oppe på, at 80 procent af vores lifte kører på el. I løbet af det næste års tid siger vi farvel til de sidste dieselhakkere i vores katalog, og derefter kan vi kalde os en 100 procent eldreven virksomhed, fortæller Esben Jensen, der er teknisk chef og ejer af Horsens Lift.

Den lille familieejede virksomhed har i 30 år har solgt og udlejet dieseldrevne sax- og bomlifte fra et bredt sortiment af fabrikater. Målet er nu at satse massivt på de eldrevne maskiner, der tilbyder et støjfri og miljøvenlig alternativ til de gængse støjende og forurenende diesellifte. Særligt er modellerne fra Zoomlion med deres imponerende batterilevetid faldet i god jord hos udlejeren.

Vores Zoomlion lifte kan på fire-fem timer oplades fra 30 til 80 procent, og jeg anbefaler generelt, at sjatlade liftene i løbet af dagen, når man for eksempel går til pause. Ellers bør det være fast kutyme at sætte liften til opladning ved fyraftenstid, så den er fuldt opladet næste morgen, siger Esben Jensen.

Stigende efterspørgsel

Omstillingen til de miljøvenlige modeller sker i lyset af de mange nye krav, som bliver sat til byggebranchen i disse tider. Flere kommuner har i de seneste år skærpet kravene for grønt byggeri. Herunder har Københavns Kommune sagt helt stop for udlejningen af dieseldrevne lifte til byens byggerier for at skubbe til den grønne dagsorden.

Vi er som familie og som virksomhed lige så interesserede i at bidrage til en grønnere verden, som så mange andre fornuftige mennesker. Men det er naturligvis også efterspørgslen, der har skubbet på de senere år. Det er faktisk sådan, at flere og flere bygherrer slet ikke tillader dieseldrevne lifte længere. Og de kommunale myndigheder er også opmærksomme på, at byggepladserne bliver mere og mere eldrevne, fortæller Esben Jensen.

Mens branchen bevæger sig mod en grønnere fremtid, har Esben Jensen erfaret på egen hånd, de reaktioner omvæltningen kan have på kunderne i den traditionsrige byggebranche.

Vores kunder er generelt glade for de eldrevne maskiner, men jeg havde da en enkelt utilfreds kunde for nyligt, som insisterede på at leje en dieseldreven lift. Det havde vi ikke på lager i den pågældende periode, og han måtte tage sig til takke med en eldreven. Da kunden kom tilbage en måneds tid senere, havde piben fået en anden lyd. Nu ville han kun have en ellift, fortæller Esben Jensen med et smil.

Horsens Lift deltager i Dansk Liftmesse 2024 i Slagelse den 16.-17 maj og på Klimafolkemødet i Middelfart den 29. til 31. august, hvor besøgende selv kan se og prøve virksomhedens udvalg af lifte.

Horsens Lift har siden 1993 udlejet og solgt lifte til entreprenører, håndværkere, virksomheder og privatpersoner i Jylland samt på Fyn og Sjælland. Læs mere på deres hjemmeside.

 

Fremtidens køretøjer er i stigende grad eldrevne, og grøn omstilling er højt på dagsorden i byggebranchen. Liftudlejeren Horsens Lift har satset stort på at følge med tiden, og på blot tre år er virksomheden meget tæt på at have udskiftet hele deres dieseldrevne liftpark med eldrevne alternativer. Foto: Horsens Lift.