Skip to main content
22. februar 2024

Færdselsindsats bekræfter tendens: Alt for mange bilister kigger på mobilen

Alt for mange kigger på alt muligt andet, når de kører bil. Især mobilen lokker øjnene væk fra vejen, viser en færdselsindsats i Kolding fra i tirsdags. Sydøstjyllands Politis opfordring lyder: Kør bil, når du kører bil.

Af: Sydøstjyllands Politi | Foto: Pexels
PRESSEMEDDELELSE

En færdselsindsats i Kolding by tirsdag den 20. februar resulterede blandt andet i, at 13 personer blevet taget i at kigge på deres mobiler i stedet for at koncentrere sig om at køre bil.

Stadig alt for mange bilister tager mobilen frem, når de kører bil, og det kan skabe nærved-ulykker og andre farlige situationer.

Mobilen lokker og skaber problemer i trafikken. Det kan vi se på antallet af mobilsager, men også på kørselsmønsteret hos borgerne. Alt for mange kigger efter alt muligt andet end at køre bil. Stop med det. Kør bil, når du kører bil, udtaler Keld Schou-Jensen fra Patruljecenter Syd, Sydøstjyllands Politi.

I indsatsen deltog både politi fra Patruljecenter Syd og fra Operativ Færdsel, der er en politikredsdækkende enhed. Den samlede indsats, der foregik på skiftende steder – Bakkeskolen i Seest, Jens Holms Vej og Vejlevej i Kolding, førte også andre færdselsforseelser af sig:

1 for manglende sikkerhedssele
2 for glemt kørekort
1 for kørsel i påvirket tilstand
1 for knallert med ulovligt monteret blå lys.