Skip to main content
18. december 2023

Erhvervslivet glæder sig over millioner til IT-uddannelser i Trekantområdet

Det lokale erhvervsliv glæder sig over, at SDU har fået et tilskud på 19,7 millioner kroner til at etablere nye STEM-uddannelser.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DI TREKANTOMRÅDET

Det lokale erhvervsliv glæder sig over, at Syddansk Universitet nu har fået et ekstraordinært tilskud på 19,7 millioner kroner til at etablere nye uddannelser inden for IT og de såkaldte STEM-uddannelser (Science, technology, engineering & mathematics) i Vejle.

Det er en meget glædelig nyhed, at det nu endelig er besluttet, at der placeres nye IT- og STEM uddannelser her i Trekantområdet. Virksomhederne i vores område har hårdt brug for dygtige IT-specialister, som kan stå for at udvikle nye digitale løsninger. Det gælder ikke mindst indenfor den grønne omstilling. 

Derfor hilser vi det meget velkomment, at vi nu endelig kan komme i gang med at uddanne IT-specialister i Trekantområdet, siger bestyrelsesleder i DI Trekantområdet, Pia Jakobsgaard-Iversen, markedsdirektør i Rambøll.

Det er partierne bag den såkaldte udflytningsaftale, der står bag aftalen om at tildele det ekstraordinære tilskud til Syddansk universitet.

I sidste uge blev det offentliggjort, at der også kommer en helt nye kandidatuddannelse i Data Science på Syddansk Universitet i Kolding.

Jeg er rigtigt glad for at der nu kommer helt nye universitetsuddannelser i både Kolding og Vejle, som retter sig målrettet mod de behov, virksomhederne har for dygtige, nye medarbejdere. Den eksplosive udvikling indenfor f.eks. kunstig intelligens, som vi har set indenfor det sidste år, vil betyde at behovet for dygtige IT-specialister vil stige, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.