Skip to main content
16. maj 2024

Antallet af ophold på krisecentre siger: ”Donationer opmuntrer børnene”

Antallet af kvinder og børn på krisecentre er steget, og i takt med det er der kommet flere donationer fra virksomheder.

Af: Børnenes Kartel | Foto: Børnenes Kartel
PRESSEMEDDELELSE

Kvinder og børn opsøger i stigende grad et krisecenter. Ifølge tal fra Danmarks Statistik tog danske krisecentre imod 74 procent flere kvinder og 37 procent flere børn i 2022 end i 2017. Ifølge Laura Kirch Kirkegaard, direktør i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK, er den gennemsnitlige opholdslængde cirka fire måneder, og stigningen i ophold skyldes en øget opmærksomhed på fysisk og psykisk vold i Danmark.

Vi oplever år for år en gradvis stigning i antallet af kvinder og børn, der opsøger et krisecenter. Opmærksomheden på krisecentrene er steget i takt med, at både antallet og kapaciteten af danske krisecentre er øget, og der er kommet en øget opmærksomhed på fysisk og psykisk vold i Danmark, siger Laura Kirch Kirkegaard og tilføjer:

Donationer i en passende mængde er en opmuntring for børnene, der ofte meget pludseligt bliver revet ud af deres vante hverdag.

I takt med stigningen i krisecenterophold er der ifølge Laura Kirch Kirkegaard kommet flere donationer fra virksomheder. Børnenes Kartel er blandt de legetøjsforretninger med butik i Kolding, som donerer nyt legetøj til udsatte børn på danske krisecentre.

Der er alt for mange børn, som savner de helt basale glæder i livet som for eksempel legetøj. Derfor er det en hjertesag for os at kunne bidrage til et smil på deres læber ved at donere restpartier til dem, fortæller Heidi Ritter, medejer af Børnenes Kartel i Kolding.