Skip to main content
27. juni 2024

5 nye lynladestationer ser dagens lys i Kolding

Der er godt nyt til elbilisterne i Kolding. I 2024 åbner fem nye lynladestationer i den sydjyske by i trekantsområdet som led i udrulningen af det åbne net ”Vi oplader Danmark”.

Af: Drivkraft Danmark | Foto: Drivkraft Danmark
PRESSEMEDDELELSE

Hverdagen for de koldingensiske elbilister bliver snart nemmere, når der i løbet af 2024 åbner fem nye lynladestationer i Kolding. Åbningen er et led i Drivkraft Dan-marks medlemmers indsats for at styrke e-mobiliteten på tværs af hele Danmark.

– Med udrulningen af det åbne ladenetværk ’Vi oplader Danmark’ er vores medlem-mer med til at øge tilgængeligheden af lynladestationer, så alle nemt og bekvemt kan tage elbilen. Vores medlemmer er med til at sikre alle forbrugere adgang til of-fentlig opladning, uden krav om abonnement, nem betaling og med helt gennem-sigtige priser. Og med fem nye lynladere i drift i Kolding bliver det nu også nemmere for koldingenserne at skifte benzinbilen ud med elbilen, siger Gent Grinvalds, an-svarlig for e-mobilitet i Drivkraft Danmark.

Lynladestationernes placeringer i det centrale Kolding og langs hovedveje gør det nemmere for både lokale og besøgende at lade elbilen lynhurtigt. Med to eller fire udtag gør lynladestationenerne det muligt for flere biler ad gangen at lade fra 0-80 procent på den tid, det tager at holde en kaffepause.

– Rigtig mange danskere arbejder på farten eller pendler til og fra arbejde, og der er derfor ingen tvivl om, at den øgede tilgængelighed af lynladere vil gøre det langt mere attraktivt at være elbilist, når man let og hurtigt kan oplade på farten i hver-dagen. Lynladning gør det samtidig meget nemmere for besøgende fra andre egne at komme til og fra Kolding i elbil i lange stræk. Det vil uden tvivl gøre en kæmpe forskel for turismen, når elbilister trygt kan besøge Koldinghus og Trapholt uden at have ladeangst, siger Gent Grinvalds.

Det er dog ikke kun i Kolding, at flere lynladere i 2024 ser dagens lys. Over hele lan-det har Drivkraft Danmarks medlemmer sat drift i lynladestationer, og der er alle-rede åbnet 300 lynladestationer på tværs af Danmark. I løbet af 2024 udvides det åbne ladenetværk betydeligt, og man vil man i løbet af året kunne se nye lynlade-stationer skyde op ved trafikale knudepunkter og på centrale placeringer i byer lan-det over.

Det landsdækkende ladenetværk Drivkraft Danmarks medlemmer, der er i fuld gang med at udrulle opladning til de mange nye elbilister:

– Allego

– Circle K

– DCC (Shell)

– E.ON

– Looad

– Monta

– OK

– Q8

– Recharge

– Spirii

– Uno-X

– Zapp Mobility

Lynladekortet:

Se kortet over lynladestationer, der allerede er i drift og de planlagte lokationer i 2024 på: https://vioplader.dk/lynladestationer

Her kan du også se selskabet bag stationen, antal ladeudtag og effekt (kW)