Skip to main content
12. maj 2023

22.000 skud ålegræs skal plantes i Kolding Fjord

Vandmiljøet skal forbedres i Kolding Fjord, og derfor sætter man nu ind med ålegræs. De mange skud skal sættes under vandet d. 20.-21. maj.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Vandmiljøet skal forbedres i Kolding Fjord, og derfor sætter man nu ind med ålegræs. De mange skud skal sættes under vandet d. 20.-21. maj. 

Vi ved godt, at planter og træer er gavnligt for miljøet oven vande – både inde og ude. Men det er mindst lige så vigtigt med planteliv under vandet, og derfor skal der nu sættes mange tusinde skud ålegræs i Kolding Fjord som led i en naturgenopretningsproces.  

Kolding Kommune og Syddansk Universitet er gået sammen om ålegræs-projektet, og udførslen vil ske ved hjælpe af en række frivillige, der er rekrutteret af organisationen Os Om Havet. I alt skal der nemlig plantes 22.000 skud i sandbunden ved ca. 1,5 meters dybde i et areal, der svarer til 15.000 kvadratmeter – eller ca. tre fodboldbaner.  

De frivillige mødes på Koldingegnens Idrætsefterskole d. 20.-21. maj, hvor skuddene er blevet fragtet hen, efter at de er blevet høstet fra naturlige ålegræsbede. Her bindes hvert skud på et jernsøm, inden de skal ned på havbunden. 

Ålegræs er en vigtig komponent ved et sundt havmiljø, men der er over de seneste år oplevet stor tilbagegang og mangel på planten. Derfor vil projektet kunne være med til at fremme biodiversiteten i fjorden og skabe et bedre vandmiljø til gavn for både planter, insekter, dyr og mennesker.  

For de nysgerrige 

Vil du høre mere om projektet, eller er du nysgerrig på livet under vandet? Så kan du i anledningen komme til ålegræsevent på Koldingegnens Idrætsefterskole d. 20. maj mellem kl. 11 og 14.  

Her vil Naturpark Lillebælt fortælle om arbejdet, og du kan selv prøve kræfter med at binde ålegræs til et søm. Der vil også være waders og vandkikkerter til rådighed, så du kan få et kig ned under havoverfladen. 

Læs mere om eventet her. Eller besøg kommunens hjemmeside for at blive klogere på projektet.